Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Ένα βήμα μπροστά, αν και ολίγον στραβό.

     Λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες η πλατφόρμα δωρεάν ελέγχου για covid-19 edu.testing.gov.gr με ράπιντ τεστ, ειδικά για εκπαιδευτικούς. Προσωπικά, πήγα πριν λίγες μέρες και έκανα ένα, αρνητικό ευτυχώς, και προτρέπω τους συναδέλφους να το κάνουν κι αυτοί. Ήταν άλλωστε ένα από τα αιτήματα των εκπαιδευτικών η διενέργεια πολλών και επαναλαμβανόμενων τεστ.

    Υπάρχουν όμως κάποιες αντιρρήσεις για τον τρόπο λειτουργίας αυτών των τεστ: Τα τεστ δεν γίνονται σε εργασιακό χώρο, ούτε υπάρχει δυνατότητα για ιχνηλάτηση, με συνολικά στοιχεία για κάθε σχολείο. Τα τεστ δηλαδή, με τον τρόπο που γίνονται, δεν δίνουν την δυνατότητα να έχουμε την εικόνα εμφάνισης ή εξάπλωσης του ιού σε μια σχολική μονάδα.

    Επίσης, δεν υπάρχουν παραπάνω ή ιδιαίτερα κέντρα ελέγχου για εκπαιδευτικούς, απλώς η πλατφόρμα είναι ξεχωριστή. Δηλαδή, δεν έχουν δημιουργηθεί ειδικοί χώροι ή ομάδες του ΕΟΔΥ που να κάνουν τεστ σε εκπαιδευτικούς, ούτε έχει προμηθευτεί το κράτος περισσότερα τεστ. Απλώς, η πλατφόρμα στην οποία μπαίνουν οι εκπαιδευτικοί τους ανακατευθύνει στην κεντρική πλατφόρμα. Το μόνο θετικό είναι ότι υπάρχει εικόνα του πόσοι εκπαιδευτικοί έχουν κάνει τεστ.

    Τέλος, είναι φανερή η ανάγκη επαναλαμβανόμενων τεστ και υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το πόσο ακριβή είναι σε σχέση με τα μοριακά.

Όπως και να έχει, κάντε τεστ!

Κ.Μ. εκπαιδευτικός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου