Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ...

 


Εεεε δηλαδή ανοίγουν τα γυμνάσια παντού και τα λύκεια θα ανοίγουν μόνο στις "πορτοκαλί" περιοχές και θα γίνεται lockdown απ’ τις 18:00 αλλά στην Αττική δεν θα γίνεται! - Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο (που 'χει πει κι άλλος ένας)-.

 5 μήνες πριν τις πανελλήνιες και ενώ έχουμε περάσει ήδη  3 μήνες σε καραντίνα αποφασίζουν να ανοίξουν τα σχολεία, όπως τα άνοιξαν το Σεπτέμβρη, χωρίς μέτρα προστασίας ή μάλλον με τα

“τρομερά” μέτρα της μάσκας και των ανοιχτών παραθύρων (αν δεν κολλήσουμε κορονοϊό δηλαδή, σίγουρα θα αρπάξουμε καμιά γρίπη από το κρύο)! Βέβαια, το άνοιγμα των σχολείων συνοδεύεται και με αποκλεισμούς. Οι μαθητές απ’ τις "κόκκινες" περιοχές δεν θα πάμε σχολείο. Οι μαθητές απ’ τις "κόκκινες" περιοχές θα μείνουμε κι άλλο εκτός σχολείου και με "τηλεκπαίδευση"! Δηλαδή εκτός από όλες τις άλλες γνωστές ανισότητες του εκπαιδευτικού συστήματος έχουμε να αντιμετωπίσουμε και καινούργιες, που σχετίζονται με τις διαφορετικές δυνατότητες παρακολούθησης του δια ζώσης μαθήματος. Σε μια χρονιά ήδη δύσκολη, το υπουργείο περνά ένα νομοσχέδιο που μειώνει από φέτος τους εισακτέους και σαν να μην φτάνει όλο αυτό μας στερεί και τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε δια ζώσης τα μαθήματά μας με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας, βάζοντας ένα επιπλέον φραγμό και ένα παραπάνω άγχος σε όσους δίνουμε φέτος πανελλήνιες. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

 

Ν.Π., μαθητής Γ΄ Λυκείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου