Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Και οι άλλες τάξεις;

 


Ανακοινώθηκε με το άνοιγμα των σχολείων η μείωση της ύλης στην τρίτη λυκείου, κάτι που ήταν άλλωστε αίτημα των εκπαιδευτικών και των μαθητών εδώ και καιρό. Είναι γνωστή άλλωστε η πίεση που δέχονται οι μαθητές της τρίτης λυκείου μπροστά στο "σφαγείο" των πανελλήνιων εξετάσεων, σφαγείο που φέτος θα έχει πιο ακονισμένα τα μαχαίρια του.

Όσον αφορά όμως τις άλλες τάξεις; Σιγή ιχθύος. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ούτε τον Σεπτέμβριο έγινε κάποια σοβαρή προσπάθεια να καλυφθεί η χαμένη ύλη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Τα σχολεία που θα άρχιζαν πιο νωρίς τελικά άρχισαν πιο αργά, ενώ οι "οδηγίες" του ΙΕΠ για αναπλήρωση της ύλης ήταν ουσιαστικά φωτοτυπίες των οδηγιών που στέλνονται κάθε χρόνο.

Τώρα λοιπόν που διανύουμε τον τρίτο μήνα τηλεκπαίδευσης, το Υπουργείο εμμένει στην λογική του "όλα πάνε καλά" και δεν έχει προχωρήσει σε καμία μείωση/αναδιάρθρωση της ύλης των άλλων τάξεων. Το αποτέλεσμα θα είναι άλλοι μαθητές να μείνουν πίσω από την προβλεπόμενη ύλη, άλλοι καθηγητές, μπροστά στο άγχος κάλυψης της να "τρέχουν", άσχετα με το αν και τι εμπεδώνουν οι μαθητές.

Το αίτημα για μείωση της, υπέρογκης έτσι κι αλλιώς, ύλης σε όλες τις τάξεις είναι αναγκαίο.

Κ.Μ. εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου