Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Περί μείωσης ύλης και… εισακτέων.

 

 Με χαρά υποδεχτήκαμε το ‘’μαθητικό σώμα’’ την μείωση της ύλης των πανελλαδικών. Έτσι κι αλλιώς, και σε ‘’κανονικές’’ συνθήκες η ύλη είναι τόσο τεράστια που χρειάζεται μείωση. Βέβαια, η μείωση της ύλης δεν ήρθε ούτε για να μας μειώσει το άγχος για τις εξετάσεις που έρχονται, αυτό μας το καλλιεργούν από παντού άλλωστε, ούτε βέβαια για να μας βοηθήσει να διαβάσουμε ευκολότερα και να περάσουμε εκεί που θέλουμε.

Γιατί, πάνω που μειώθηκε η ύλη, ήρθε το υπουργείο να μειώσει και τους εισακτέους. Αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο εισαγωγής, ακόμη και για μας, που ‘’δίνουμε’’ σε 5 μήνες(!). Και βέβαια η αλλαγή αυτή δεν ήρθε για να μας βοηθήσει. Ήρθε (πάρα τις κορώνες περί αριστείας και αξιοκρατίας) για να καταργήσει το δικαίωμά μας σε δωρεάν, δημόσιες και πλήρεις σπουδές. Ήρθε για να στείλει κόσμο στα ιδιωτικά κολλέγια (που ω… τι θαύμα, πλέον τα πτυχία τους είναι ισοδύναμα με αυτά των δημοσίων πανεπιστημίων). Ήρθε για να αφήσει τους φτωχότερους μαθητές εκτός πανεπιστημίου (και σε συνδιασμό με τους νόμους που έχουν περάσει τόσα χρόνια, μέχρι και εκτός λυκείου και απολυτηρίου) και να τους κάνει φτηνούς εργάτες χωρίς δικαιώματα και μέλλον.

 Λύση σ΄αυτά δεν είναι οι παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο και η συνδιαλλαγή με τους υπουργούς (έχουμε δει που καταλήγουν κι αυτές). Λύση είναι μόνο ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας των μαθητών, των φοιτητών και των εκπαιδευτικών. Ξέρουμε πως μπορούμε να αγωνιστούμε με όλα τα μέσα προστασίας, ανεξάρτητα που η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να μας προστατέψει και μας επιρρίπτει την ευθύνη για τη πορεία της, εμείς και θέλουμε και μπορούμε να αυτό-προστατευτούμε. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ-ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και αυτοπροστατευόμαστε λοιπόν. Ας βγούμε στο δρόμο να κατακτήσουμε το δίκιο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου